JEDY KOLEM NÁS - víme v čem žijeme a co jíme?

16.02.2013 15:47

JEDY KOLEM NÁS

Už nějakou dobu čtu a hledám pravdu o přísadách, jimiž nás krmí ti, od kterých by jsme to ani náhodou nečekali… Většinou se snažíme být opatrní,hledáme v obchodech takzvané BIO věci, u dětského sortimentu hlídáme, aby ty plastové neobsahovaly ftaláty, jenž jsou karcinogenní, ale ani nás nenapadne, že stejně vážný, né li vážnější problémy, mohou přivodit věci z kovu!

Pokud nepatříte zrovna mezi horních deset tisíc a ve vaší šperkovnici nenajdete jen zlato, stříbro, brilianty, pak čtěte pozorně dál. Obyčejné levné přívěsky, prstýnky, náramky, náušnice totiž zcela jistě obsahují kadmium. Slitiny tohoto kovu lze velmi snadno tvarovat, nerezatí a jsou levné. I když všichni víme, že kadmium je škodlivé a v potravinářských strojích se už nesmí používat, z ozdob jak pro nás, tak pro malé parádnice, si těžkou hlavu neděláme. Samotné šperky by nás ještě netrápily, kdyby se nehnojilo fosfáty, jež obsahují kadmia víc, než by bylo záhodno. Navíc se bez tohoto kovu neobejde žádná elektronika, pokovují se jím součástky, zahrádkáři se jím brání proti škůdcům a plísním… Docela dost si ho do plic opatří aktivní i pasivní kuřáci a hodně je ho i ve zplodinách z motorů. Prostě před kadmiem se neschováme. Dokonce i v obyčejném městském smogu ho je dost. Otravy a alergie na kadmium narůstá podle toho, kolik se ho v těle naakumulovalo. Nás, kterým již stačí maličkost – třeba jen vzít si hodinky, jejichž dno je z laciné nerez slitiny, a marně pátráme, proč že se nám po celém těle rozlezl ekzém, je stále víc. Jedno z rizik pro naše děti se skrývá právě v lisovaných či litých ozdůbkách, které děti rády cumlají a občas i spolknou. A dorůstající princezny, které se rády zdobí levnými náušnicemi ani nevědí, že jejich ledviny a celý hormonální systém začíná kolabovat.

Mávnout nad tím rukou by bylo čisté bláznovství. Přiotrávit dítě kadmiem je snadnější, než se zdá. Kadmium neničí jen ledviny, játra či kůži, na níž způsobuje ekzémy. Kromě alergií s různým stupněm projevu má dokonce účinky samičích hormonů ze skupiny estrogenů! I když se atomy kovu od molekuly estrogenů diametrálně liší, obě látky se v buňce vážou na tatáž vazebná místa ( receptory ). Tento hormonální buldozer rozvrátí metabolismus tak dokonale, že pokusným zvířatům přivodí spoustu fyziologických problémů včetně těch, které navozují počátek rakoviny mléčné žlázy.

Dalším rizikovým faktorem u kadmia je skutečnost, že jde o velmi kumulativní jed. Přijaté kadmium se z organismu vylučuje jen velmi obtížně. Jeho většina se navíc koncentruje především v ledvinách a v menší míře i v játrech. Bylo prokázáno, že v ledvinách může tato látka vydržet až desítky let.

Mezi hlavní zdravotní projevy při dlouhodobé otravě kadmiem soukromě poškození ledvin a jater také osteoporóza – řídnutí kostí – a chudokrevnost, zvyšuje se i riziko srdečních a cévních onemocnění. Vyšší obsah kadmia totiž působí na metabolismus vápníku a způsobuje jeho zvýšené vylučování z organismu s následkem zeslabení kostní hmoty. Kadmium je prokazatelně karcinogenní a jeho vysoký obsah v organismu zvyšuje riziko rakovinného bujení.

Do organismu se kadmium dostává dvěma cestami – v potravě a dýcháním. Z potravin jsou rizikovým faktorem především vnitřnosti ( játra, ledviny ) nebo ryby, které byly kadmiem kontaminovány při svém růstu. Rizikové jsou i zemědělské plodiny pěstované v kontaminované půdě. Vzhledem k nízkému bodu varu se dostává snadno do atmosféry.

Patrně nejohroženější skupinu osob však tvoří kuřáci. Je jednoznačně prokázáno, že v náhodně vybraném vzorku populace obsahují ledviny silného kuřáka minimálně 10x více kadmia, než u nekuřáka. Z toho plyne, že kuřák je kromě běžně uvedené rakoviny plic ohrožen i rakovinou nebo chronickým selháním činnosti ledvin. Když se sníží funkce ledvin, s ní klesá i činnost lymfatického a imunitního systému, krvetvorba, funkce hormonálního systému, menší je i pohyblivost spermií a tak dále. Prostě kadmium nás nijak nešetří.

Na základě těchto věcí, které jsem se dozvěděla a které chci tímto způsobem sdělit i vám všem, kteří mé články čtete, musím připsat i báječnou očistnou kůru J Vůbec nevadí, že si kvůli tomu hromadně kupujeme odšťavňovače, protože co bychom pro zdravý a hodnotný život neudělali, že?? Nejprve nutno podotknout, že recept je přímo od lékařského zdroje! Jedna naše známá totiž trpěla na nějaké alergie, přidaly se ekzémy, lupénka, bolely klouby a kde co. Rozhodla se zajít na alergologii, aby aspoň jednoho problému byla zbavena a ejhle, co se nedozvěděla. Přímo paní doktorka jí řekla, že jí dá na výběr. Buďto jí jako každý lékař předepíše prášky, které taky tomu organismu moc nepřidají, nebo že jí nabídne přírodní přirozenou formu léčby, ať se tedy rozhodne. Známá se nijak nerozmýšlela a vybrala si bez váhání přírodní cestu J Už po týdnu se zbavila lupénky a alerie a celkově se cítila velmi dobře. To už stojí za to, nemyslíte?? Tak a teď přistoupíme k samotnému receptu:

3 dny po sobě ráno nalačno vypít 1/4l vlažné vody, do které dáme lžíci soli. Pak udělat 4x 1l a pít po 30ti minutách zhruba 1/4l a to vymačkat jeden grep + ½ citrónu + 5 – 6 pomerančů aby to bylo 500ml a dolít vodou do 1l. Takže za den to dělá 4grepy+2citrony+20 až 24pomerančů. Nic jiného k tomu! Za hodinu vypít jeden odšťavnený celer. A kdyby jste přece jen někdo měl hlad, jako že nebudete, tak můžete sníst jeden pomeranč J Po třech dnech  500ml grepu ráno vypít a za 1 až 2 hodiny 500ml celer a za další 1 – 2hodiny 500ml šťávy z mrkve. Za další hodinu už se nic nepije a dáte si jen ovoce, nebo zeleninu a to až do večera. Mezi ovocem zeleninou je dobré mít minimálně hodinu pauzu.

Přeji všem pevné zdraví a ať vám očistná kúra chutná a svědčí J

 

Vaše Dagmar Tenczerová

 

 

—————

Zpět